Bodywork

Vsakodnevni (pre)hiter tempo življenja, neskončno veliko obveznosti, vsi »moral_a bi«, vsi »še to naredim in potem se ustavim«, nas oddaljujejo od sebe, od vseh občutkov in vsega, kar nam naše telo sporoča. Ostajamo v svojih glavah, smo preobremenjeni, utrujeni, izčrpani, neprespani, pod konstantnim stresom. Tudi telo nas opominja, da nekaj ni OK, a vedno najdemo način, da ga utišamo.

In kljub temu, da si želiš najti pot, kako biti bolj v miru, bolj v stiku s sabo, imeti čas zase in ga preživeti kvalitetno, se vsakič znova zapleteš v dilemo iskanja pravega načina, kako pravzaprav narediti nekaj zase. Na razpolago imaš več opcij. Lahko greš v telovadnico, lahko greš na jogo, lahko greš na ure plesa, lahko greš na sprehod, lahko pa tokrat poskusiš nekaj čisto novega in drugačnega. Nekaj, kjer boš OK točno tak_a, kot si. Nekaj, kjer ne potrebuješ kondicije, kjer ni ti potrebno biti športne postave, kjer ni potrebno biti fit. Ne potrebuješ nikakršne posebne športne opreme, ekstremne gibljivosti, predznanja ali poznavanja tehnik.

Vse, kar potrebuješ, si TI.

Z gibanjem, raznimi dihalnimi tehnikami, z zaznavanjem posameznih delov telesa, z uporabo glasu, telesno ekspresijo, meditacijo in varnim prostorom za deljenje, si boš dal_a možnost, da prideš v intimnejši stik s svojim telesom in s svojimi občutki. Imel_a boš prostor in čas, kjer se boš lahko bolj prizemljil_a in se iz glave spuščal_a nižje, v telo. Raziskoval_a boš občutenja, občutke, čustva in zaznave v telesu ter si lahko dal_a prostor za njihovo izražanje.

Bodywork je orodje, ki se v telesno usmerjeni obliki psihoterapije Core Energetics uporablja kot vstopna točka v psihoterapevtski proces. Telo je namreč zakladnica informacij o tem, kdo v resnici smo. Gre za obliko gibanja, ki nam omogoča priti v tesnejši stik s svojim telesom, postanemo bolj prizemljeni, naše telo postane bolj pretočno in dobimo priložnost začutiti živost in pretočnost svojega telesa na drugačen, popolnoma nov način.

 

Scroll to Top