FACEBOOK

SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Tina Hrast - avtorica knjige Moj porod, moja izbira
info@tina-hrast.si

Skip to Content

Mnenja bralcev knjige

Ob prebiranju vrstic, ki bodo postale knjiga, sem se še enkrat v življenju zavedla, da opravljam neprecenljiv, lep poklic, ki sem si ga izbrala že v zgodnjih najstniških letih. Takrat mi je neizmerno željo, da bodočim mamicam pomagam pregnati strahove in jih vodim skozi nosečnost, kar najbolj brezskrbno in polno toplih misli, vcepila moja teta, ginekologinja.
Tina, hvala vam, da ste mene in moji sodelavki vključili v vašo zgodbo, pa čeprav smo del »rigidnega strogega državnega sistema«. Res se trudimo, da z vsako nosečnico dihamo, kot bi bile del njene družinske zgodbe. In to zares tudi postanemo, pa čeprav le za devet mesecev …, tistih najlepših v življenju.

Mag. Lara Beseničar Pregelj
dr. med. spec. ginekologije in porodništva
Vodja dispanzerja za ženske

Tinina odločitev, da bo rodila doma, je bila zame preprosto VAU! Ko je to povsem varno in suvereno uresničila, je nastala zgodba velikega ženskega poguma. Zaupanje v svojo dušo, v svoje žensko telo, v malo bitje in seveda ljudi, ki te ljubijo in podpirajo? V Tininem svetu? VSEKAKOR! Tina, če bodo moje hčerke kdaj na tem, da rodijo, dobijo v roke tvojo knjigo. Namen: dosežen! Hvala Ti. <3

Tina Božič
psihoterapevtka, univ. dipl. psih.
DEH® Certified Professional

Tinin iskren odnos do svojih nosečniških potreb in želja, transformacija dvomov in strahov ter izpolnitev sprva tihe, a vedno glasnejše želje po porodu na domu te povabijo v odkrivanje svojih resničnih potreb v obporodnem obdobju. Njena zgodba ruši mit, da je porod na domu nevaren in nemogoč. Kot napiše sama, je porod doma nekaj najlepšega, kar lahko ženska doživi. Če globoko v sebi začutiš impulz, da bi rada rodila varno, udobno, radostno in po žensko, ti bo knjiga v veliko pomoč na poti do tvojega cilja. Priporočam jo tudi mamicam, ki bodo rodile v porodnišnici, saj ni glavni cilj roditi doma, ampak roditi s spoštovanjem do svojega telesa, duše, duha in otroka.

Tita Tušar
univ. dipl. ped.
doula in KST terapevtka

Za opolnomočenje vsem ženskam, naj zaupajo svojemu telesu. Da nam stvari ne bi bile odvzete, temveč bi se o njih same odločale. Za polno informiranost in možnost odločanja o svojem telesu.

Špela Žabar
dipl. babica

Ta knjiga je za dušo in telo!
Knjigo sem brala kot ženska, kot mama, kot porodna aktivistka, kot ženska, ki je 3 krat rodila doma, kot ženska, ki je s srčnim namenom z javnostjo prva v Sloveniji delila svoj video o porodu doma …
Ne glede na to, v kakšni vlogi sem brala, moje navdušenje nad Tinino knjigo ne najde besed!
Zaupam, da je ta knjiga izšla ob pravem času, po drugi strani pa del mene obžaluje, da še ni obstajala pred mojim drugim porodom, v času mojih notranjih bojev, neviht, ki so bile v meni, ko sem v srcu čutila, da je porod doma nekaj kar me vleče kot neviden magnet, a moj um me je z enako jakostjo vlekel na drugo stran.
Menim, da bi vsaka ženska, ki zanosi morala prejeti to knjigo v roke, ne glede na to, kje in kako namerava roditi.
Iskreno napisan notranji svet, ki ga je Tina zelo človeško predstavila, ki ga doživlja večina nosečnic, je v meni prebudila dodaten navdih, da vsak dan sprejemam odločitve, ki mi jih veli srce. Namreč vsi, vsak dan sprejemamo najrazličnejše odločitve, nanje smo ponosni ali ne. Le redko kdaj se zgodi, da jasno slišimo, kaj nam veli srce, zato čutimo dvom, iščemo mnenje ali potrditev drugih … V času nosečnosti pa imajo odločitve še večjo težo, saj ne vplivajo samo na žensko, temveč tudi na otroka in na koncu na celo družino.
Ta knjiga je lahko navdih za vse nas!
Želim si le, da bo čisto vsaka oseba, ki jo bo prebrala, videla in našla navdih, kako lahko izboljša sebe in svoje odločitve!

Willma A.K.
IBC, avtorica, porodna aktivistka

Tina živjo, tvoja knjiga je poležavala na naši mizici v dnevni sobi že nekaj tednov in danes sem jo končno prebral – na šus. Vse kar lahko rečem je – RESPECT!
To kar vem je, da je vzeti stvari v svoje roke prekleto zahtevna stvar, že če si sam, kaj šele, ko je od tebe zraven popolnoma odvisno še nerojeno in krhko bitjece. V takih trenutkih je sprejemanje odločitev in posledično odgovornost, ki pride zraven, enostavno na nekem drugem nivoju. Že res, da je vse to naravno in bi tako itak moralo biti – bla bla, bla bla – ampak vseeno živimo v svetu, ki tega enostavno ne podpira in ukloniti se obče sprejetim pravilom, postopkom, avtoriteti, strahu, dvomom in še čemu ter poslušati svoje srce in telo, vse skupaj pa potem še izpeljati – zame je to občudovanja vredna stvar!
Zgodba mi je bila zanimiva iz več zornih kotov – telesni, čustveni, odnosni… (pa še poznam vaju 🙂 ) Na trenutke sem bil ganjen, na trenutke grizel nohte, včasih pa sem se enostavno nasmejal. Super se mi zdi, da si skočila v to in napisala knjigo o svoji/vaši izkušnji in dala svetu to darilo. Prepričan pa sem tudi, da boš s svojo zgodbo še marsikomu pokazala pot in da boš tudi za ta skok v neznano nagrajena. Si zaslužiš!

Samo Božič
Core Energetics telesni psihoterapevt, prof. fizike

Zares lepa pripoved. Srčno napisana. Kljub temu, da so mi take izpolnjujoče in transformativne zgodbe pravzaprav zelo poznane, mi je bilo lepo ob branju …
Lepo zato, ker poznam Špelo in Nino, pa zato, ker sem včeraj spoznala tudi tebe. Tudi zato, ker sem kot doula večinoma priča čudovitim rojstnim zgodbam.
Knjiga se me je dotaknila v del moje duše, skozi katerega teče in se udejanja moje poslanstvo v tem življenju. Zavedanje, da “ljubezen do porodov” ni kar ena ljubezen. Da je globoka, da je bistvena, povezana z ženskami vseh časov. In z vsako iskro novega življenja, ki se porodi v telesu majcenih dišečih bitij …
Tina piše zelo občuteno. Iskreno, čuječe. Iz sebe, a vendar za široko obzorje.
Tako o ljubezni in hvaležnosti, kot tudi o strahu in strahovih, ki se pogosto pojavljajo.
Pripoved je ves čas prepredena z nitmi velike ljubezni in družina je njena osnovna celica.

Nina Jenštrle
univ.diplomirana psihologinja, doula ~ porodna spremljevalka CD(DONA),
vodja skupinskih priprav na porod; vodja sproščanj in vizualizacij, učiteljica Shakti dance®~joge plesa, individualna priprava na porod, osebno svetovanje