FACEBOOK

SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Tina Hrast - avtorica knjige Moj porod, moja izbira
+386 41 523 792 | info@tina-hrast.si

Skip to Content

Moj porod, moja izbira

Najprej hvala, ker vas moja knjiga zanima.

Kako naj vam jo predstavim »na kratko«, da boste dobili idejo, o čem pišem?

Tako, kot sem počela vse, kar je povezano s knjigo – iz srca.

Druga nosečnost je bila zame šola življenja. V tistem obdobju sem namreč začela prihajati v stik z občutki, ki so bili dolga leta zakopani globoko v moji notranjosti. In vedela sem, da če se z njimi ne soočim, nikoli ne bom uspela stopiti na naslednjo stopnico.

Podala sem se na nepoznan teren in sanjalo se mi ni, kaj bo moj naslednji korak. Obrnila sem se k svojemu notranjemu smerokazu. Drobnemu, tihemu glasku iz ozadja, ki me vedno vodi – če sem mu le pripravljena prisluhniti. Njegov temni nasprotnik, moj notranji kritik, ki se vedno prikrade kot senca, ga je neštetokrat poskušal utišati.

Vendar neuspešno.

Nisem dopustila, da bi tudi tokrat izgubila priložnost, ki mi jo je življenje ponujalo, da nadgradim sebe ter postanem močnejša, bolj zavedajoča se sebe in svojega telesa.

Zgodba je moja porodna zgodba. V njej je zapisana moja prehojena pot od trenutka, ko sem izvedela, da sem noseča, pa vse do poroda in še nekaj mesecev čez.

Vendar je sporočilo knjige globlje in širše. Porod je namreč le ena od stvari, ki je izključno naša, ženska.

Prav zato je glavno sporočilo, ki ga želim podati skozi knjigo, namenjeno vam, drage ženske.

Spoznala sem namreč, da se velikokrat premalo cenimo. Ne zavedamo se svoje enkratnosti in neponovljivosti. Svojih vrlin in sposobnosti ne spoštujemo, ker se jih velikokrat sploh ne zavedamo. Sprejemati same sebe takšne, kot smo, z vsem, kar imamo, in z vsem, česar nimamo … to je tisto, kar potrebujemo. Če cenimo in ljubimo same sebe, nas bodo cenili in ljubili tudi drugi. In če nas tega niso naučili, ko smo bile majhne deklice, imamo vedno možnost, da se danes, ko smo odrasle ženske, tega naučimo same.

To lepo ponazarja tudi citat iz knjige:

»Naučila me je, da če se odločim, ZMOREM! Če si želim, LAHKO! Če se mi mogoče zdi, da je nekaj nemogoče izpeljati, TO LAHKO NAREDIM! Da moram ZAUPATI! Da so točke v življenju, ko se moram prepustiti in zaupati, zaupati nečemu višjemu. Če je odločitev še tako težka in se zdi moja želja še tako nemogoča in nedosegljiva, sem vse, kar šteje, jaz. Moje želje in potrebe so zame ’tiste ta prave’, ne glede na to, kaj bodo rekli drugi, kaj bodo rekle mama, tašča in babica.«

Gre torej za zgodbo, polno strahu, poguma, notranje moči in neustavljive želje po drugačnem.

Želim vam prijetno branje …

− O knjigi −

MOJ POROD, MOJA IZBIRA

 

Avtorica: Tina Hrast

Prva izdaja: maj 2018

Število strani: 210

Format: 14,8 x 21 cm

Vezava: Mehka vezava

Mnenja o knjigi

VEČ MNENJ O KNJIGI