FACEBOOK

SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Tina Hrast - avtorica knjige Moj porod, moja izbira
info@tina-hrast.si

Skip to Content

O meni

Kot majhna deklica sem zelo rada pela, plesala in raziskovala. Zaželela sem si videti potok, ki je žuborel za hišo in sem šla. Zgodaj zjutraj, sama, še v spalni srajčki. Bila sem otrok življenja in želela sem si čutiti radost, veselje, spontanost.

Bila sem življenje.

Vendar sem zelo kmalu prenehala raziskovati, plesati in peti. Povedali so mi, da to ni prav, da se tega ne počne, da je to zelo nevarno. Da sem »preveč«.

Verjela sem jim in to ponotranjila kot eno od resnic.

Leta so minevala in v svojih dvajsetih letih sem začela čutiti praznino in nisem vedela kam. Za to sem sprva krivila življenje, starše, druge.

Vse dokler nisem začela resnično čutiti, da svoje življenje lahko spremenim samo jaz.

Nikogar ni, ki bi lahko krpal luknje znotraj mene, ki bi lahko sovraštvo in prezir do sebe zamenjal z ljubeznijo, če tega ne storim sama.

Verjamem, da mi je bilo življenje dano z namenom, da ga doživim in živim iz svojega najglobljega jedra. Zato je moja namera jasna. Z ljubeznijo objeti vse svoje senčne dele, jih sprejeti in si dovoliti biti svobodna.

S trdno odločnostjo in neomajno pripravljenostjo pogledati vase ter z zavedanjem, da je za spremembe potreben čas.

Veliko časa.

Stalnica na moji poti je bila in še vedno je, povezava z mojim telesom. Telo je bilo namreč tisto, ki mi je vedno sporočalo in me opozarjalo, če sem ga le hotela poslušati in slišati. Bila so obdobja, ko sem skozi bolezni in ponavljajoče se zdravstvene težave ugotovila, da moje telo in duša pravzaprav kličeta na pomoč.

Februarja leta 2018 sem se udeležila Core Energetics psihoterapevtske delavnice z naslovom »Intimnost in ljubezen do sebe«. Po neverjetni izkušnji na delavnici sem še močneje začutila klic ter pripravljenost iti globlje in globlje. Oktobra leta 2019 sem vpisala študij telesne psihoterapije.

Danes sem mama dvema čudovitima hčerkama, žena, avtorica knjige Moj porod, moja izbira in študentka tretjega letnika na nizozemskem inštitutu Netherlands Institute of Core Energetics (NICE). Študij telesne psihoterapije, ki ni le študij ampak je način življenja.

Z vsem srcem in z veliko strastjo sem predana svojemu osebnemu procesu rasti. Neskončno sem hvaležna življenju za ponujeno možnost stopiti na pot proti svojemu jedru ter sebi, da sem našla moč in pogum zakorakati nanjo.

Z ljubeznijo, Tina

Formalna izobrazba in osebne izkušnje

FORMALNA IZOBRAZBA

Leta 1995 sem zaključila gimnazijo v Ajdovščini.

Leta 2000 sem diplomirala na Fakulteti za turistične študije v Portorožu in si pridobila naziv diplomirana organizatorka turizma.

Leta 2017 sem zaključila dodatni letnik za vpis v magistrski študij na Fakulteti za socialno delo v Ljubljani.

Od oktobra leta 2019 sem vpisana v študij telesne psihoterapije na nizozemskem inštitutu Netherlands Institute of Core Energetics (NICE).

OSEBNE IZKUŠNJE

Od leta 2004 do leta 2007 sem bila vključena v osebni terapevtski proces pri psihoterapevtki Juditi Miščič Bucik.

Od leta 2008 do leta 2011 sem bila vključena v skupinsko psihoterapijo za pare, ki jo je vodil Marjan Gorup, univ. dipl. socialni delavec, v okviru Zavoda Sana Vita.

Od leta 2011 do leta 2019 sem bila vključena v osebni terapevtski proces pri psihoterapevtki Tini Božič, dipl. psihoterapevtka (ECPP, EAP), univ.dipl.psih.

Od januarja 2011 do marca 2014 sem bila vključena v terapevtsko skupino psihodinamske psihoterapije, ki so jo vodili Ingo Klimkus, psihoterapevt, dipl.poli., Barbara Debeljak, dipl. psihoterapevtka (ECPP, EAP), univ.dipl.soc.del. in Tina Božič, dipl. psihoterapevtka (ECPP, EAP), univ.dipl.psih.

Udeležila sem se številnih skupinskih delavnic, ki so vsebovale različne psihoterapevtske pristope.