Pripravljam prvo predstavitev moje knjige. Knjige, ki še nastaja.

Trenutno, bi temu mirne vesti lahko rekla »Moj življenjski projekt«. V povezavi s knjigo, se mi namreč odpirajo nova obzorja in moje življenje dobiva novo svežino in novo širino.

Srečujem in spoznavam nove ljudi. Popolne neznance.

Kljub temu, da sem bila naučena, da če karkoli potrebuješ, se vedno obrni na nekoga »poznanega«. Po možnosti nekoga eminentnega. Ta bo zagotovo znal rešiti tvojo težavo in ti zagotovo znal dati kakšen pameten nasvet.

Hkrati s tem, pa predati odgovornost za svoje življenje v roke nekoga drugega.

Si tega resnično želim?

Vzeti si kakršnokoli možnost, da bi kdajkoli v življenju slišala moj notranji glas, mojo notranjo avtoriteto. Ki zagotovo najbolje ve, kaj je zame dobro in kaj slabo.

Ne. Tega nočem.

Želim se končno naučiti slišati in poslušati. Edini glas, ki me pelje po poti, ki je zame prava. Po poti, ki je moja.

In ker se tega učim vsakodnevno in na izpitu še velikokrat padem, sem vsakič znova ponosna nase, ko mi uspe. In tokrat mi je resnično uspelo.

Moja najdražja prijateljica Katja je bila tista, ki mi je ponudila možnost, da sem stopila v stik s še eno prekrasno osebo.

Andrejo Cepuš.

Že ko sva se prvič slišali po telefonu, mi je moj notranji občutek dal jasno vedeti, da je Andreja čudovita oseba in da je prav ona tista, ki jo iščem za povezovanje programa na predstavitvi knjige.

V živo sva se prvič srečali na obali, v prekrasnem sončnem dnevu. Sedeli sva na klopci ob morju in kramljali o vsem, kar je povezano z mojo knjigo in dogodkom.

Energija, ki se je pretakala med nama je bila milo rečeno, prečudovita. Medtem, ko sem ji na kratko povzela vsebino moje knjige, sem imela večkrat solzne oči in popolnoma isto se je počutila tudi Andreja. Težko opišem občutke, ki so me prevevali v času najinega srečanja.

Toplina, zaupanje, neznanska sreča. Kot bi Andrejo poznala že od nekdaj.

In poslušajte. Zaupala sem popolni neznanki! Tega se pač ne dela.

Ali pač …

Andreja zame ni tujka. Od najinega prvega telefonskega pogovora je postala soustvarjalka mojega projekta. Skupaj bova namreč oblikovali čudovit dogodek.

In moji knjigi pripravili nepozaben prihod na ta svet.

Kaj me želi življenje naučiti?

Andrejine besede ob najinem slovesu to najlepše ponazorijo:
»This is the magic of life!«

Ja. To je čarobnost življenja. Pluti s tokom in zaupati sebi in svojemu notranjemu glasu, ki vedno ve, kateri ljudje so tisti, ki vstopajo v moje življenje z namenom, da me notranje obogatijo.

Zaupati. Verjeti. In nikoli odnehati.

Čeprav sem bila pred srečanjem z Andrejo v bolj »depresivni« fazi, sem, ko sem se vračala iz obale proti domu ponovno močno začutila, da mi bo uspelo.

Da je moja zgodba, moje poslanstvo, ki ga želim deliti z vsemi vami.

In resnično komaj čakam 15. maj 2018, ko vam bom lahko v živo prvič predstavila svojo knjigo.

Z ljubeznijo,
Tina Hrast